Freitag, 24. Februar 2012

Verminder System Restore Disk Usage in Vista

The System Restore functie in Windows Vista is erg belangrijk om te houden ingeschakeld, wat met alle problemen Vista-gebruikers hebben met de compatibiliteit. Toch kan het schijfgebruik uit de hand als u de installatie van een grote hoeveelheid software.

Update: We hebben ook onder hoe u beperken het systeem te herstellen schijf van gebruik in Windows 7.

Het nut om de instellingen te wijzigen is een command line utility genaamd vssadmin. Je moet een opdrachtprompt te openen in de administrator modus door het invoeren van cmd in het startmenu en het raken van Ctrl + Shift + Enter, of met de rechtermuisknop te klikken op de opdrachtprompt en het selecteren van Uitvoeren als Administrator.

Toon toegewezen Systeemherstel Maat

Typ het volgende commando in de prompt:

vssadmin lijst shadowstorage

Zoals je kunt zien in de screenshot, is Systeemherstel toegang tot 2,2 GB op mijn systeem .. en ik opnieuw geïnstalleerd!

Het veranderen van de toegewezen Systeemherstel Maat

Om de maximale grootte op de schijf die Systeemherstel zal gebruiken, moet u in te typen het volgende commando:

vssadmin Resize shadowstorage / For = C: / On = C: / maxsize = 3GB

U kunt de / voor en / op het station dat Systeemherstel is ingeschakeld op wedstrijddagen, en je kunt een ander formaat ingesteld voor de maximale grootte. Ik koos 3GB in het belang van dit voorbeeld, maar je kunt ook te beperken tot 500MB of iets anders als je wilde.

Als je voldoende schijfruimte, zou ik aanraden het verlaten van de waarden alleen, maar als u werkt met weinig ruimte, is dit een snelle manier om het probleem te helpen.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen