Samstag, 25. Februar 2012

Gebruik Firefox meerdere profielen tegelijk gebruiken

Wist u dat u meer dan een Firefox profiel draaien op een keer? Dit kan zeer nuttig zijn als u wilt testen van extensies makkelijker, een web development profiel te maken, voert u een afgeslankte profiel alleen voor Gmail, of als je gewoon wilt een schoon profiel hebben.

Het eerste wat je moet doen is een nieuw profiel. Je moet aan de volgende lopen van een run dialoogvenster of opdrachtprompt, het aanpassen van de weg indien nodig.

C: Program Files Mozilla Firefox firefox.exe-profilemanager

Maak een extra profiel met behulp van de Profiel aanmaken wizard en zorg ervoor dat elk profiel een eigen naam heeft. U zult ook willen verlaten "Niet vragen bij het opstarten" aangevinkt vakje.

Het volgende wat je wilt doen is een andere snelkoppeling naar Firefox. Je kunt gewoon copy / paste van de huidige snelkoppeling als je daar zin in heeft, open dan de eigenschappen pagina en ga naar het tabblad Snelkoppeling.

Voeg de volgende aan het einde van het vak Doel. Zoals je kunt zien, was mijn profiel naam Geek, dus dat is wat ik gebruikte.

-P profielnaam-no-remote

Nu op de tweede snelkoppeling, die ik stel voor dat je een relevante naam te geven, gaan in dezelfde plaats, behalve gebruik maken van de profielnaam voor de secundaire profiel. Zorg ervoor dat u gebruik maken van de-no-remote optie!

Nu moet je in staat om ofwel snelkoppeling te gebruiken om een ​​nieuw Firefox-venster die specifiek zijn voor dat profiel te openen. Extensies, bladwijzers, thema's, zullen allemaal specifiek zijn voor het profiel, en een nieuw profiel zal beginnen bij standaard.

Let op: Dit veronderstelt u Firefox 2.0 gebruikt. Als u niet, dan moet je.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen