Montag, 20. Februar 2012

Command Line Hack voor: "Terminal Server heeft overschreden het maximum aantal toegestane verbindingen"

Als je hebt gewerkt aan een netwerk met Windows-servers, heb je ondervonden deze foutmelding minstens 37.000 keer:

"De terminal server heeft overschreden het maximum aantal toegestane verbindingen. Het systeem kan u niet aanmelden. Het systeem heeft zijn licentie aanmelden limiet bereikt. Probeer het later opnieuw."

Dit probleem gebeurt omdat alleen voor Windows maakt het mogelijk twee externe Terminal Services-verbindingen wanneer u zich in de administratieve modus, en je hebt ofwel nog twee mensen die al op die server, of meer waarschijnlijk, je hebt een verbroken sessie die nog steeds denkt dat het actief is.

Het probleem met deze fout is dat je om daadwerkelijk te krijgen op de server console aan het probleem op te lossen als de server is niet in een domein. (Als u zich in een domein, dan opent u Terminal Services Manager en log uit of ontkoppel de sessies)

Voor het gebruik van de command line hacks, moet u mogelijk om ze te draaien vanaf een andere server indien uw lokale besturingssysteem omvat niet de commando's. U zult ook moeten ervoor zorgen dat u bent ingelogd op die server met een beheerdersaccount. De eenvoudigste manier om dat te doen is alleen maar een station (je hoeft niet aan een stationsletter te gebruiken, tenzij je ervoor kiest om)

net use / user: [gebruikersnaam] servernaam share

Hier is een command line hack die je kunt gebruiken om erachter te komen wat sessies worden verbonden met de server. Merk op dat je kon het IP-adres vervanging van de server naam.

vraag sessie / server: servernaam

Voorbeeld output:

Nu weten we dat de sessie-ID van de inbreukmakende sessie is 2. We kunnen gebruiken dat in de volgende stap, die met behulp van de reset-commando af te melden die gebruiker.

reset sessie [ID] / server: servernaam

Sample:

Dit commando geeft geen uitvoer, maar toen we de opdracht query opnieuw uitvoeren, moeten we zien dat de sessie nu is afgesloten:

Let op: Met dank aan mijn vriend Todd voor deze.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen