Montag, 20. Februar 2012

Hoe een map delen van de XP-Way in Windows Vista

Ik heb een aantal verzoeken om een ​​artikel over hoe je een map te delen. Ik weet dat voor velen van jullie dit is een zeer eenvoudige bediening, maar ik eindelijk besefte dat er een reden voor de verwarring gebruikers hebben.

Windows Vista bevat een "Share" knop op de werkbalk explorer, maar het werkt niet de manier waarop mensen vroeger XP/Win2k verwacht. In plaats daarvan verschijnt er een wizard om de dingen "makkelijker".

Standaard zal dit aandeel knop laat je niet kiezen voor de naam van de gedeelde map. Nog irritanter is, zal het delen van een map in uw eigen directory hebben een rare naam als deel computer Users geek Contacts, dat is veel moeilijker te onthouden.

Als u wilt delen mappen de manier waarop je om op Windows XP gebruikt, gewoon met de rechtermuisknop op de map, en kies de optie Eigenschappen.

Kies nu de Advanced knop Delen.

Nu moet je in staat zijn om de box "Deze map delen" te controleren, en kies een share-naam, die zal worden toegankelijk via computer myshare, bijvoorbeeld.

U kunt ook klikken op de knop Machtigingen als u wilt toegang tot dit aandeel te schrijven, of toegang te verlenen tot slechts een bepaalde gebruiker.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen