Freitag, 27. Januar 2012

Ubuntu upgraden van Dapper naar Edgy met apt-get

Belangrijke opmerking: Volgens de Ubuntu Help:

Let op - deze methode is veel minder betrouwbaar. Als u deze methode gebruikt, moet je bereid zijn om handmatig problemen oplossen, zoals verpakkingen die onverwachts wordt verwijderd. Gebruik Update Manager is waarschijnlijk veel minder problematisch.

Voordat je dit leest HowTo, kunt u overwegen het gebruik van de GUI met Update Manager, Dat is waarschijnlijk een eenvoudigere methode voor regelmatige gebruikers.

Als je een power user, dan laten we verder gaan. Eerst moeten we aan ubuntu-desktop installeren als dit nog niet is geïnstalleerd omdat anders zal er een afhankelijkheden probleem zijn.

sudo apt-get install ubuntu-desktop

Nu hebben we je nodig hebt om een ​​commando dat zal veranderen in alle voorkomende gevallen dapper aan edgy in onze sources.list bestand uit te voeren. Als u niet vertrouwd bent, sources.list is het bestand dat verwijst naar de lijst met mogelijke upgrades en pakketten. Voor Windows-gebruikers, kunt u zien als het bestand dat verwijst naar Windows Update. Natuurlijk, als je een Windows-gebruiker, moet je echt installeren met de Update Manager hulpprogramma boven met elkaar verbonden.

sudo sed-e 's / sdapper / edgy / g'-i / etc / apt / sources.list

Nu zullen we voeren de daadwerkelijke upgrades:

sudo apt-get update & & sudo apt-get dist-upgrade

De & & deel van de opdracht betekent dat de tweede commando zal lopen na de eerste zo lang als de eerste opdracht is voltooid.

Nu zullen we eindigen de upgrade met een paar commando's:

sudo apt-get-f install

sudo dpkg-configure-een

Merk op dat het configureren eigenlijk twee streepjes. Om een ​​of andere reden WordPress maakt het eruit ziet als een enkele streep.
Reboot, en je bent klaar!

Opmerking: Ik heb gezien wat merkt op dat deze upgrade niet erg goed werk voor mensen draaien Ubuntu als een gast in VMWare met geïnstalleerde VMWare tools. Ik testte het uit en kwam tot dezelfde conclusie, geen fix tot nu toe.

Update:

Als u een upgrade krijgt u de foutmelding "Failed to load module GLcore", zal u deze opdrachten uit te voeren. Bedankt voor deze tip naar Biogeek in de commentaren hieronder.

apt-get install xfs
apt-get install-opnieuw xfonts-base

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen