Freitag, 27. Januar 2012

Hoe kan ik Gaim Instant Messenger-verkeer te beveiligen op de arbeidsplaats met SecureCRT en SSH

De meeste mensen realiseren zich inmiddels dat het gebruik van instant messaging van het werk kunnen eenvoudig worden gevolgd en geregistreerd. Als u toegang hebt tot een SSH-server ergens (de mijne is bij mij thuis), dan kun je een snelle SOCKS proxy om al je verkeer naar voren door je huis SSH server, en uw werkgever niet eens weten dat je aan het chatten bent door het bewaken van het netwerk.

Dit HowTo ervan uitgegaan dat u al een SSH-server te hebben en weten hoe ze verbinding te maken. Eerst gaat u naar de opties Session Options menu paneel en klik op SSH forwarding. Klik op de knop Toevoegen, en je moet invullen in het dialoogvenster als volgt:

U kunt de naam van de verbinding wat u maar wilt, en je bent vrij om een ​​andere poort te gebruiken. Het belangrijkste ding dat je moet doen is de Dynamic forwarding met behulp van SOCKS 4 of 5 te schakelen.

Nu gaan we over naar de Gaim Tools Preferences dialoogvenster en selecteert u een proxy-type SOCKS 5 (of 4)

Gebruik localhost in de ontvangende veld en 7070 in de haven veld (of wat je ook kiest voor)

Start uw SecureCRT sessie en start Gaim. U moet nu zijn aangemeld via de beveiligde SSH-tunnel.

Om te testen het uit en bewijzen dat je gaat door de tunnel, dan kunt u loskoppelen SecureCRT sessie. U moet onmiddellijk de verbinding dialoogvenster in Gaim.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen