Samstag, 28. Januar 2012

Hoe kan ik mappen te delen met uw Ubuntu Virtual Machine (gast)

VMware Workstation biedt een geweldige mogelijkheid om gedeelde mappen te maken, zodat uw virtuele machine kunnen eenvoudig toegang tot gegevens op uw host-pc. Dit bespaart veel tijd, vooral wanneer u software die anders zou lang duren om te downloaden installeren.

Om dit te laten werken, moet u ervoor zorgen dat u het hebt VMware Tools geïnstalleerd en hardlopen.

U kunt controleren om te zien of de vmware gedeelde mappen module loopt door het uitvoeren van dit commando:

lsmod | grep vmhgfs

Als je niets dan is de mdoule is niet geladen. U moet om het te laden met het commando:

modprobe vmhgfs

Als dat geeft je nog een fout, dan hoef je je niet over de VMware Tools geïnstalleerd, en u zult willen zeker aan te brengen in installeren voordat u verder gaat.

In VMware Workstation, ga naar de VM Settings-venster en klik vervolgens op het tabblad Opties. Vanaf hier kunt u de gedeelde mappen.

Klik op de knop Toevoegen, en u zal worden gepresenteerd met een wizard. Klik op volgende, en je moet dit scherm zien:

De naam veld zal deel uitmaken van de gemonteerde pad in Ubuntu worden, dus noem maar iets kort en to the point. Zo zal deze gedeelde map gemount op / mnt / hgfs / MyDrive /

Selecteer de host map die u wilt delen en klik vervolgens op de knop Volgende

Als u zich zorgen over de gast-besturingssysteem knoeien met uw bestanden, kunt u de alleen-lezen uit. Ik persoonlijk deed dat gewoon omdat ik bezorgd was over de toegang tot in-use-bestanden.

Je moet niet eens toe aan uw virtuele machine te herstarten. De mappen moet onmiddellijk verschijnen onder / mnt / hgfs

Dat is alles wat er is. Denk eraan, als je problemen hebt is het waarschijnlijk omdat je vmware tools zijn niet geïnstalleerd.

Getest op: Ubuntu Dapper, Ubuntu Edgy Eft

Update: Als je problemen hebt u misschien ook uw firewall-instellingen te controleren, wat kan de communicatie worden uit te schakelen tussen de virtuele machine en uw host-computer. Met dank aan Burkhard in de commentaren voor deze merken.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen