Donnerstag, 12. Juli 2012

Wijzig de standaard editor voor de Batch bestanden in Vista

Heb je ooit gemerkt dat de Bestandstypen optie volledig is verwijderd van Vista, en er is geen ingebouwde manier om de editor voor vele bestandstypen veranderen? Tuurlijk, kunt u de standaard toepassing gebruikt om het bestand te openen, maar je kunt niet veranderen wat er gebeurt als je met de rechtermuisknop op edit /.

U kunt direct hacken van het register, of er is een freeware programma dat de functionaliteit toevoegt terug ... laten wij u zien hoe u beide methoden te doen.

image

Met behulp van de registry hack-methode

Open regedit.exe via het start menu zoek-of vak Uitvoeren en blader vervolgens naar de volgende sleutel:

HKEY_CLASSES_ROOT batfile shell edit command

Dubbelklik op de (Standaard) toets om het open te stellen, en vervang vervolgens het pad voor notitieblok met het volledige pad voor uw favoriete editor, zorg ervoor dat u een spatie en dan verlaten en de% 1 aan het einde (wat voegt het huidige bestand naam in het pad)

Met behulp van de eenvoudige methode

Met behulp van de freeware en open-source Types utility, kunt u gemakkelijk wijzigen bestandstypen ... Zoek gewoon de "bat" extensie in de lijst, of filter door de "batfile" klasse, open dan de eigenschappen. U kunt eenvoudig de plaats van de editor door alleen met behulp van het gele icoontje naast de drop-down en het kiezen van uw favoriete editor.

Natuurlijk kunt u deze aanvraag in bij de standaard editor voor elk type bestand, niet alleen batch-bestanden wijzigen.

Download Types van sourceforge.net

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen