Sonntag, 8. Juli 2012

Voorkom Firefox of Internet Explorer uit afdrukken van de URL op elke pagina

Als je het type persoon die graag af te drukken lange artikelen voor offline lezen, dan heb je zonder twijfel had dezelfde irritatie als ik: Hoe kan ik de pagina-URL te schakelen van de afdrukken op elke pagina? Het is echt vervelend, en het is een verspilling van inkt ook, vooral omdat veel pagina's hebben lange URL's die niet toch passen op de afgedrukte pagina.

Gelukkig kunnen we gemakkelijk veranderen met een kleine configuratie tweak in beide browser.

Verwijderen uit Internet Explorer

Klik gewoon op het pijltje naast het printer pictogram op de werkbalk en kies Pagina-instelling in het menu.

image

Nu ziet u een "kop-en voetteksten" sectie, waar u kunt opgeven wat er wordt afgedrukt. De codes worden als & w & b en vervangen door de waarden op de huidige pagina, zoals de URL.

Voor het verwijderen van de URL van de afdrukken, verwijdert u de tekst van de Voettekst doos. Anders kunt u beter pas de setup door volgens de instructies in dit artikel.

Tip: Als je wil gewoon de kop-en voettekst voor een enkele afdruktaak te verwijderen, kunt u klikken op Afdrukvoorbeeld, en dan op de knop voor "Turn kop-en voetteksten in-of uitschakelen" klik

Dan kunt u klikt u gewoon op de print knop, en je afdruktaak wordt afgedrukt zonder die extra informatie.

Verwijderen uit Firefox

Ga naar de File Pagina-instelling item in het menu, en selecteer vervolgens de Marges & tabblad Koptekst / voettekst in het dialoogvenster.

Je moet in staat zijn om de drop-downs wijziging van de titel of URL to-blank-plaats, die hen zal beletten afdrukken in te stellen. Merk op dat je ook kan dit gebruiken om de pagina nummers in plaats daarvan zetten aan de bovenkant van de onderkant als u verkiest dat.

Opmerking: U kunt de Pagina-instelling in het afdrukvoorbeeld scherm, die de opties zou moeten stellen alleen voor dat de afdruktaak toegang.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen