Montag, 4. Juni 2012

Zoek en specifieke opmaak (lettertypen, stijlen, enz.) vervangen in Microsoft Word

Als u ooit hebt gewerkt aan een document oorspronkelijk gemaakt door iemand anders, zul je waarschijnlijk meteen worden gefrustreerd door hun verschrikkelijke keuze van lettertypes en opmaak. Wat je misschien niet realiseren is dat het zoeken en vervangen van functionaliteit in Word kunt u vervangen door meer dan alleen tekst.

Je kunt eenvoudig zoeken en alle vet of cursief gedrukte tekst te vervangen in een document, bijvoorbeeld. Of je zou kunnen verwijderen die lelijke opmaakprofiel Kop 2 gebruikten ze ... wat dachten ze met behulp van fel rood?

Open het dialoogvenster Zoeken en vervangen van de menu's, of gewoon gebruik maken van de Ctrl + H sneltoets.

image

Klik in het lege vak Zoeken, en dan kun je gebruik maken van de gewone sneltoetsen gebruiken om bepaalde opmaak te geven. Bijvoorbeeld, als je wilde alle vetgedrukte tekst te vervangen door gewone tekst, zou je gebruik Ctrl + B in de "Zoeken" box, of voor cursief zou je Ctrl + I te gebruiken Ook kunt u hier gebruik van meerdere zoekcriteria.

Als u stijlen die zijn moeilijker te vervangen met eenvoudige sneltoetsen, kunt u de "Meer" knop klikt u op de linker kant nog veel meer opties weer te geven.

De "Formaat" dropdown geeft je toegang tot specifieke opmaakopties, zoals lettertypen en stijlen te selecteren. Zorg ervoor dat u eerst op in de "Zoeken" box voordat u een optie te selecteren.

Voor de "Vervangen door", moet u eerst op in dat vak, en vervolgens de gewenste opties precies hetzelfde te selecteren.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen