Dienstag, 5. Juni 2012

Verwijder de optionele en waarschijnlijk overbodig Windows Vista-onderdelen

In de nooit eindigende zoektocht naar de computer van onnodige bloat ontdoen, Windows Vista heeft veel minder opties dan eerdere versies, maar je kunt nog steeds te ontdoen van een deel van de extra Windows-onderdelen die u niet nodig hebt.

Open het Configuratiescherm en ga naar Programma's en onderdelen sectie. Zoek de link voor "Turn Windows-onderdelen in-of uitschakelen" (of je zou gewoon zoek het op)

image

Dit dialoogvenster is heel vanzelfsprekend ... vink de dingen die je niet wilt, en druk op de knop OK. Afhankelijk van de versie van Vista u gebruikt je misschien niet alles te zien in de lijst.

Richtlijnen, niet in steen gebeiteld

Gewoon om mee te beginnen, is hier een paar tips geven over wat een gemiddelde gebruiker zou willen in-of uitschakelen. De regels zijn verschillend voor iedereen, afhankelijk van uw toepassingen en behoeften, dus niet nemen deze als absolute.

ActiveX Installer Service No Wil je echt iets te maken met ActiveX?
Games Waarom niet Uw productiviteit kan alleen maar toenemen met Spider Solitaire op de computer.
Indexing-service No Dit is de oude Indexing-service, dat is niet meer nodig in Vista.
Internet Information Service No Gebruikt voor het hosten van websites op uw computer.
Microsoft. NET Framework 3.0 No Gebruikt voor de nieuwe. NET 3.0-componenten, maar alleen echt nodig voor programmeurs.
Microsoft Message Queue (MSMQ) Server No Gebruikt door programmeurs als een manier om betrouwbaar wachtrij berichten.
Print Services No Hoeft u alleen maar dit als je gebruik maken van internet printers en graag bomen te doden. Onze regenwouden zijn afhankelijk van je uitschakelen van deze service.
Remote Differential Compression Maybe Dit is waarschijnlijk nodig voor hulpprogramma's die het netwerk gebruiken om bestanden te downloaden. Als het is ingeschakeld, niet knoeien met het.
Beheer van Verwisselbare opslag No De enige reden waarom je zou nodig hebben is dit als u het herstellen van oude NTBACKUP bestanden.
RIP Listener No Je zal dit niet nodig, het is een routing protocol.
Services voor NFS No Dit kan worden gebruikt om een ​​rit naar een Linux NFS kaart van de server. Onwaarschijnlijk dat u zou het nodig hebt, omdat Samba zo goed werkt.
SNMP Feature No Dit wordt gebruikt voor het beheer van systemen op de werkplek netwerken. Je hebt het niet nodig.
Subsysteem voor op UNIX gebaseerde toepassingen No Dit wordt gebruikt voor compatibiliteit met bepaalde toepassingen gebaseerd op UNIX ... je niet nodig hebt.
Tablet PC Optionele onderdelen Maybe Als u een Tablet PC, moet u deze. Als u dat niet doet, kunt u nog steeds wilt, omdat dit ook het knipprogramma.
Telnet-client AVOID Je moet nooit gebruik van telnet. Ever.
Telnet Server AVOID Je moet nooit gebruik van telnet. Ever.
TFTP Client AVOID TFTP werd gebruikt door veel van de vroege internet wormen ... er is een reden waarom het is standaard uitgeschakeld.
Windows DFS Replication Service No Dit is pas echt gebruikt in werkomgevingen. Doe geen moeite met deze optie als u een thuisgebruiker bent.
Windows Faxen en scannen No Waarom niemand nog iets te faxen is mij een raadsel.
Windows Meeting Space No Als u geen gebruik van Windows Meeting Space of de "People Near Me 'functie, niet de moeite met deze.
Windows PowerShell No PowerShell is een meer geavanceerde command line gericht op programmeurs en systeembeheerders.
Windows Process Activation Service Probably Dit is waarschijnlijk vereist zijn om bepaalde. NET toepassingen te ondersteunen, dus ik zou niet veranderen wat het momenteel is ingesteld op.
Windows Ultimate Extras Maybe Als je van de extra's, dan hen in staat. (Ultimate Only)

Hopelijk zal dit helpen bij iemand!

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen