Dienstag, 5. Juni 2012

Verhoog de FileSystem Geheugencache in Vista

Ik heb me altijd afgevraagd waarom Windows niet kunt u een willekeurige grootte voor het bestandssysteem cache in te stellen. Wat als je een langzame harde schijf in uw laptop, maar veel beschikbare systeemgeheugen hebben? Mocht u niet in staat zijn om dat geheugen te maximaliseren om te versnellen harde schijf toegang?

Ik heb gevonden een iets gedocumenteerd tweak waarmee je Windows vertellen om meer cache te gebruiken voor de NTFS "pool", die de prestaties als uw systeem opent en sluit een groot aantal bestanden de hele tijd als de mijne doet.

Volgens de Microsoft-documentatie:

Het verhogen van fysiek geheugen is niet altijd de hoeveelheid wisselbaar geheugen beschikbaar voor NTFS. Omgeving memoryusage to 2 verhoogt de limiet van wisselbaar geheugen. Dit kan de prestaties verbeteren als uw systeem is het openen en sluiten van een groot aantal bestanden in hetzelfde bestand te stellen en is niet al gebruik van grote hoeveelheden van het systeem geheugen voor andere toepassingen of voor cache-geheugen. Als uw computer al gebruik van grote hoeveelheden van het systeem geheugen voor andere toepassingen of voor cache-geheugen, het verhogen van de limiet van NTFS wisselbare en niet-verwisselbaar geheugen vermindert de beschikbare pool geheugen voor andere processen. Dit kan verminderen algehele systeemprestaties.

Ik zal het testen van deze verandering uit mijzelf, en ik hoop feedback te krijgen van onze uitstekende lezers op dit ene. Houdt u er rekening mee dat ik niet heb geen benchmarks nog lopen, dus ik kan nog niet bevestigen dat dit een groot voordeel in real-world performance oplevert.

Command Line Hack

Open een Administrator-modus command prompt door met de rechtermuisknop te klikken en te kiezen voor Uitvoeren als Administrator, of typ cmd in het startmenu zoekvak en gebruik Ctrl + Shift + Enter.

Typ het volgende commando in om de cache te verhogen:

fsutil gedrag set memoryusage 2

Om te controleren of de huidige waarde, typt u in deze opdracht:

fsutil gedrag vraag memoryusage

Om terug te keren van de instelling om de default, gebruik dit commando:

fsutil gedrag set memoryusage een

image

Zoals altijd, deze "iets" gedocumenteerde instellingen kunnen verpesten je systeem, dus presteren op eigen risico. Ook zul je waarschijnlijk de machine opnieuw op te starten om een ​​verschil te zien.

Handleiding Registry Hack

U kunt deze waarde ook door het veranderen van een register parameter. Open regedit.exe via het start menu zoek-of vak Uitvoeren, en navigeer naar de volgende sleutel:

HKEY_LOCAL_MACHINE SYSTEM CurrentControlSet Control FileSystem

Dubbelklik op de NtfsMemoryUsage toets aan de rechterkant en verander de waarde naar 2. Hier is de beschikbare waarden:

  • Niet ingesteld: 0
  • Instellen op Standaard: 1
  • Verhoging van Cache: 2

Volgens de documentatie van de standaard instelling is "1'', maar standaard de sleutel is ingesteld op" 0''. Typisch in dat scenario de instelling van "0''betekent" Not Set ", wat betekent dat het systeem gebruikt de standaardinstelling. Je moet in staat zijn om de waarde te wijzigen naar een" 0''of "1''in om deze verandering Terug naar de standaardpagina.

Deze instelling werkt ook in Windows Server 2003.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen