Mittwoch, 6. Juni 2012

Recover Files met schaduwkopieën op elke versie van Windows Vista

Dit artikel werd geschreven door onze eigen WHS, een van de meest nuttige forum members.

De "Vorige versies" functie in Windows Vista is een grote stap voorwaarts voor de gebruikers, omdat het biedt een aantal ingebouwde bescherming tegen verlies van belangrijke bestanden. Het probleem is dat het huis versies van Vista niet geven u een interface om ze te openen, ook al is het standaard ingeschakeld!

Geef ShadowExplorer, een programma dat draait op alle versies van Vista en laat u toegang tot uw "schaduwkopieën", die de interne back-up kopieën van bestanden die Vista slaat om de zoveel tijd.

Bestanden herstellen met Shadow Explorer

Eerste lancering ShadowExplorer als beheerder door met de rechtermuisknop te klikken op het item in het startmenu en het kiezen van Uitvoeren als Administrator. (Update: Het moet als beheerder lanceren standaard anders, maar als het niet gebruik dan de rechts-klik methode)

image

Het eerste scherm geeft u een drop-down menu met de schaduw kopieën van alle partities en schijven die je hebt.

Klik op The Last Shadow (zie de datum) van de dag voor de ongelukkige gebeurtenis gebeurde - zorg ervoor dat je de juiste partitie (waarschijnlijk C: voor uw eigen bestanden)

Aangezien de meeste van uw bestanden in uw User map, dubbelklik op C: en kies vervolgens in het linkervenster "Users".

Vervolgens in het rechterdeelvenster dubbelklikt u op de map met uw naam (waarschijnlijk de laatste map voordat desktop.ini). Daar vindt u alle mappen (en sommige meer)

Nu kunt u met de rechtermuisknop op de map of het bestand dat u wilt herstellen en te exporteren naar waar u maar wilt op uw systeem.

Na het klikken op Exporteren, wordt u gevraagd voor de map die u wilt de herstelde bestanden in op te slaan.

Merk op dat de Shadow Copies / Previous Versions functie niet is een vervanging voor een goede back-up oplossing, maar kan enorm helpen in een snuifje.

Download ShadowExplorer van shadowexplorer.com

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen