Freitag, 8. Juni 2012

Maak een snelkoppeling of een sneltoets om meteen Eject een specifieke USB Drive

Na het schrijven van gisteren artikel over het creëren van een snelkoppeling naar de Safely Remove Hardware dialoogvenster, Een aantal lezers genoemd om me dat ze graag een snelkoppeling maken om onmiddellijk uit te werpen een specifiek rijden, dus we zullen dat hier te dekken.

Met behulp van de ingebouwde Windows-dialoogvenster is krachtiger en waarschijnlijk voldoende zou zijn voor de meeste mensen, maar voor degenen onder ons die volledige controle willen is er een kleine freeware utility genaamd USB Disk Ejector.

Let op: Dit hulpprogramma werkt alleen voor het uitwerpen van USB-apparaten, dus als je nodig hebt om een ​​ander type apparaat eject dan moet je het Windows-methode te gebruiken.

Met behulp van USB Disk Ejector van de GUI

Dit hulpprogramma is echt heel glad ... start het op en vervolgens dubbelklik of voer op het USB-apparaat dat u wilt verwijderen te drukken. Er is letterlijk niets anders aan.

image

Als u een sneltoets toewijzen aan het uitvoerbare door middel van een snelkoppeling, kunt u het hele ding te bedienen vanaf uw toetsenbord. Zeer bruikbaar voor keyboard ninja's!

Met behulp van Van de Command Line (Advanced)

U kunt het hulpprogramma ook gebruiken vanaf de opdrachtregel, en doorgeven van parameters aan het vertellen welke schijf uit te werpen. Het zal stil werk van standaard, dus er zullen geen pop-ups te behandelen.

U kunt beginnen door het passeren in de /? parameter om de hulp dialoogvenster weer te geven:

Nu dat je de command line opties kent, kun je ze testen ... bijvoorbeeld, is mijn flash drive gemonteerd als mijn G: schijf, dus ik zou deze syntax te gebruiken:

usb_disk_eject / removeletter G

U krijgt alleen een bericht als er een fout optreedt. Bijvoorbeeld, als je hetzelfde commando een tweede keer zonder dat de USB-drive gemount, krijg je dit bericht ontvangt dat niet lijkt erg nauwkeurig:

U kunt ook gebruik maken van de gedeeltelijke naam matching als uw USB-drive lijkt te veranderen letters veel, maar de syntax is iets vreemd. Om te controleren op een gedeeltelijke naam, voegt * naar het begin van een trefwoord. Zet geen seconde sterretje in de zoekstring, want het zal niet werken.

Bijvoorbeeld, de volledige naam van mijn flash drive is "Memorex TRAVELDRIVE 005b" dus kon ik gebruik maken van de volledige naam:

usb_disk_eject / removename "Memorex TRAVELDRIVE 005b"

Of ik kon gewoon * Memorex in plaats daarvan te gebruiken als de naam:

usb_disk_eject / removename "* Memorex"

Let op: de / showeject parameter niet werken voor mij helemaal onder Vista, maar het kan voor u werken.

Maak een snelkoppeling naar een specifieke USB-station uitwerpen

Nu we weten hoe de syntax werkt, kunnen we ook dat in een snelkoppeling die kan worden gestart vanuit een pictogram of sneltoets. Klik met de rechtermuisknop op het bureaublad of ergens anders en kies Nieuw Snelkoppeling.

In het vak Locatie, zul je het volledige pad te maken aan de USB-schijf uitwerpen aanvraagdossier, en dan voeg de / removeletter parameter aan het eind inclusief de stationsletter.

C: pad-naar USB_Disk_Eject.exe / REMOVELETTER G

U wilt de snelkoppeling een redelijke naam, en dan zul je een pictogram dat u kunt gebruiken om direct eject de schijf hebben:

Merk op dat je de / removename parameter in plaats daarvan gebruiken als u kiest.

Wijs een sneltoets voor de snelkoppeling

Nu we een kortere weg hebben, kunnen we een sneltoets toewijzen aan de sneltoetsen door rechts te klikken op het pictogram en kies Eigenschappen. Op het tabblad Snelkoppeling zie je een plek om de sneltoets toe te wijzen:

Voeg in de snelkoppeling en het dialoogvenster te sluiten. Zolang de snelkoppeling op het bureaublad moet je niet hebben om iets opnieuw starten om de sneltoets te laten werken. U kunt de snelkoppeling ook verplaatsen naar een andere map, bijvoorbeeld uw Quick Launch balk.

Tip: Als u de snelkoppeling toevoegen aan de Windows Vista werkbalk Snel starten, kunt u gebruik maken van de ingebouwde hotkeys in plaats van dwars het handmatig toewijzen van een.

Download USB Disk Ejector van mixnmojo.com

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen