Dienstag, 5. Juni 2012

Fix voor Windows Verkenner Folder Pane in XP Wordt grijs

Een lezer schreef in deze week af te vragen waarom zijn mappenvenster in Windows XP niet werkte ... het niet weer iets anders dan een grijze achtergrond met niets anders. Dit is eigenlijk een gemeenschappelijk probleem dat ik persoonlijk heb meegemaakt, die ik gelukkig wist de oplossing.

Het probleem is dat er een corruptie in het register, en de specifieke sleutel ontbreekt of een of andere manier niet correct is, en een simpele registry hack is nodig om het probleem te verhelpen.

image

Dit probleem komt soms voor wanneer u toepassingen die zich integreren in Windows Verkenner of Internet Explorer te installeren, of wanneer de uninstaller voor die toepassingen is gewoon een beetje te enthousiast over het verwijderen van dingen.

Registry Hack Info

Hoewel het te veel pijn om handmatig te hacken dit, als je nieuwsgierig bent waar in het register van het probleem is gelegen, is hier de naam van de toets is toegewezen aan de mapvenster band.

[HKEY_CLASSES_ROOT CLSID {EFA24E64-B078-11d0-89E4-00C04FC9E26E}]

De bovenstaande screenshot is de manier waarop het zou moeten kijken (Ja, het is de bedoeling om te kijken verwarrend). Als dat sleutel niet bestaat, bent u waarschijnlijk het ervaren van de exact hetzelfde probleem.

Download Registry Hack

Gewoon downloaden, uitpakken, en dan dubbelklik op het bestand om de informatie in te voeren in het register. Zodra u klaar bent met dat, log uit en weer aan, en je mappenvenster moet terugkeren:

Deze registervermelding werd geëxporteerd vanuit een schone installatie van Windows XP SP2.

Download FixFolderPaneGray registry hack

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen