Mittwoch, 6. Juni 2012

Defragmenteer uw systeembestanden (Pagefile en Registry) in Windows XP

In het streven naar prestatie en zorg ervoor dat uw schijf is niet gefragmenteerd is een reguliere taak. Het probleem is dat Windows XP niet toestaat dat bepaalde systeembestanden te worden gedefragmenteerd zonder commerciële software. Hoe zit het met gratis oplossingen?

Er is een utility genaamd PageDefrag van Sysinternals (Microsoft), waarmee je een enkele taak, en het doet het goed. Het loopt als een boot-time proces dat het systeem bestanden voordat ze worden vergrendeld door XP defragmenteert.

Met dank aan Shawn Reader voor suggereert dit als een onderwerp.

Defragmenteren systeembestanden

Wanneer u de applicatie, ziet u een lijst met de systeembestanden en het aantal fragmenten elk bestand zich bevindt Selecteer het "defragmenteren bij de volgende boot" optie, of je kan zelfs kiezen defragmenteren op elke schoen, hoewel ik zou niet per se raden.

image

Wanneer u opnieuw op te starten, wordt u gevraagd door PageDefrag om een ​​toets in te drukken als je niet wilt nu defragmenteren.

Als je niet afbreken van de defrag, zie je nu het defragmenteren in proces. Zoals je kunt zien, heeft mij niet nodig om toch worden gedefragmenteerd ...

Als u de optie om te defragmenteren op elke boot, maar zou het graag verwijderen, kunt u het openstellen van de applicatie en selecteer "niet defragmenteren (uninstall)", en klik vervolgens op de knop OK.

Dit moet een essentieel nut in de gereedschapskist van elke geek's zijn. Merk op dat dit niet een vervanging voor het defragmenteren van uw andere bestanden op een regelmatige basis.

Download PageDefrag van microsoft.com

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen