Montag, 5. März 2012

Stem je ClearType lettertype-instellingen in Windows Vista

Veel mensen hebben aangegeven om mij hun afkeer van het standaard ClearType font smoothing in Windows Vista, en vroeg naar een manier om de instellingen te wijzigen naar iets beters. Je hebt een paar opties:

Zodra u download het setup-programma en start de installatie, krijg je een foutmelding, die u kunt negeren. Wilt u misschien een herstelpunt te maken als je echt ongerust. Klik gewoon op de Run Program toets om de installatie te starten.

image

Na de installatie voltooid is, lanceerde het meteen de wizard voor mij. Als dit niet gebeurt, of wilt u de ClearType Tuning wizard opnieuw open, net open het Configuratiescherm en klik op Vormgeving aan persoonlijke voorkeur. Moet je zien ClearType Tuning de buurt van de onderkant van het venster.

Zodra je start het hulpprogramma, kunt u ofwel via de wizard, die niet een slechte keuze, of u kunt het tabblad Geavanceerd klik om direct de instellingen wijzigen.

Zodra u de wizard start, zult u worden genomen door een paar schermen waar u op het vakje dat je voelt is het beste. Aan het einde van de wizard, verandert de instellingen en sluit.

Als je hebt besloten om het tabblad Geavanceerd in plaats daarvan klikt, kunt u direct de instellingen wijzigen. De standaardwaarde voor mij was 1,2, dat is eigenlijk de waarde Ik geef de voorkeur, maar je zou willen dat lichter of donkerder.

Zodra u klaar bent tuning uw instellingen, moet u sluit een heropening van alle vensters om de nieuwe wijzigingen van kracht. Het zal de moeite waard, hoor!

Merk op dat er een aantal registry hacks om hetzelfde te bereiken ... maar waarom je zou gebruiken registry hacks in plaats van deze zoete utility ik weet het gewoon niet.

Download ClearType PowerToy van Microsoft

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen