Montag, 5. März 2012

Met behulp van Ubuntu: welk pakket heeft dit bestand vandaan?

Hoe vaak heb je gemerkt een bestand zitten in een directory en vroeg me af ... waar komt dit bestand vandaan? Of u probeert om een ​​vriend te vertellen hoe om een ​​programma te kunnen gebruiken, maar hij het niet heeft geïnstalleerd, en u niet meer weet welk pakket is geïnstalleerd om het te krijgen.

Natuurlijk kun je over het hoofd to google, maar niet je altijd afvragen hoe die mensen te leren kennen? Het is simpel, installeer de dlocate utility, wat een sneller alternatief voor dpkg voor dit type query.

sudo apt-get install dlocate

U kunt gebruik maken van de opdracht met dlocate de syntax " ', Die geeft je deze output:

$ Dlocate flac

libxine1: / usr/lib/xine/plugins/1.1.4/xineplug_flac.so
libtunepimp5: / usr / lib / tunepimp / plugins / flac.tpp
gstreamer0.10-plugins-good: / usr/lib/gstreamer-0.10/libgstflac.so
flac: /.
flac: / usr
flac: / usr / bin
flac: / usr / bin / flac
- Schoongemaakte -

Dat is heel wat van de output! Je kunt zien dat er heel wat van bestandsnamen die gedeeltelijk overeenkomen. Het is beter om het volledige pad door te geven aan de bestandsnaam. In dit geval kunt u gebruik maken ', die flac' om te bepalen welke flac commando dat u gebruikt, en vervolgens langs het volledige pad naar dlocate.

$ Die flac

/usr/bin/flac

$ Dlocate / usr / bin / flac

flac: / usr / bin / flac

Nu we weten dat de flac commando wordt gevonden in het pakket genaamd "flac". (Ja, dit voorbeeld was erg eenvoudig) Je zou zelfs meer creatief (gebruik het karakter naast de 1-toets, niet een enkel citaat)

$ Dlocate `which flac`

flac: / usr / bin / flac

Als je niet het gevoel dat het installeren van een ander hulpprogramma, kunt u gebruik maken van de 'dpkg-S 'Commando dat is ingebouwd, maar de output is niet zo snel of georganiseerd. Zorg ervoor dat je het volledige pad van het bestand door te geven aan beide nut en je moet een goed resultaat.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen