Samstag, 10. März 2012

Fix AVI afspelen Bug in QuickTime 7.2 op MacOS X

Apple heeft onlangs een nieuwe versie van QuickTime (v. 7.2) sport een aantal nieuwe functies en verbeteringen. Onder de vele verbeteringen - waaronder (eindelijk) volledig scherm ondersteuning in de ongeregistreerde versie - Apple toegevoegd generieke AVI afspelen, het ondersteunen van codecs zoals Xvid, DivX en een verbeterde H.264.

Op het eerste gezicht is dit een heel goede zaak, maar het veroorzaakt een aantal ernstige problemen voor degenen onder ons die van derden codecs toegevoegd aan QuickTime in het verleden om zulke dingen te laten werken. Simpel gezegd, de update wist alle van deze derde partij codecs, en vervangt ze door de QuickTime standaard componenten. Deze componenten uiteraard bieden dezelfde afspelen, maar ze komen ook met hun eigen set van problemen.

Blijkbaar is met QuickTime 7.2, opstarten om het afspelen een Xvid/MP3 AVI duurt bijna 15 seconden, waardoor de CPU tot 50% de hele tijd. Wanneer je gewend bent aan wisselbestand door de clips in Frontrow (die branden tot QuickTime om de miniaturen te spelen voor elke film), 15 seconden is een really lange tijd.

De oplossing is om opnieuw installeren van de codecs die vereist zijn om het afspelen van de AVI (s) los van de vanille QuickTime componenten. In strijd met wat ik heb eerder gezegd, Zou ik aanraden Perian. Ofwel had ik een buggy te installeren die ene keer, of het was iets weer gerelateerd. Hoe dan ook, ik gebruik het voor een aantal maanden nu en het werkt geweldig. Kunt u deze downloaden here.

Eenmaal gedownload, moet de DMG u vragen en automatisch te mounten zelf.

Picture 1

Dubbelklik op de "Perian.prefPane" bestand. U wilt te selecteren "voor alle gebruikers Installeren", waarna u nodig hebt om uw wachtwoord in (tweemaal) in te voeren. Zodra Perian is geïnstalleerd, wordt u aangeboden met de voorkeurenpaneel.

In tegenstelling tot eerdere versies van Perian, dat handmatige gedoe vereist. Component-bestanden, deze nieuwste versie vereist geen meer stappen te installeren dan wat we al geschetst.

En dat is alles wat er is het! QuickTime moet een film bestand nu te spelen op volle kwaliteit, doet haar weinig startup dansen in een record tijd (met een minimale belasting van de CPU).

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen